کلید طلائی مطالعه


کلید طلایی مطالعه

یادگیری و مطالعه ارتباطی تنگاتنگ و مستقیمی دارند. بنابراین برای اینکه میزان یادگیری را افزایش دهیم لازم است مطالعه ای با شیوه ی صحیح داشته باشیم.

این ها جملاتی هستند که بارها و بارها یا خود گفته یا از دیگران شنیده اید: "حوصله ی کتاب خواندن ندارم" ، "خسته شده ام"، "ده دفعه خوانده ام ولی باز هم یاد نگرفته ام".

آیا برای یادگیری واقعا لازم است مطلبی را ده ها بار بخوانید یا آن را به طور مرتب مرور کنید اگر چنین باشد واقعا کار دشواری است. برای اینکه میزان یادگیری را افزایش دهیم ضرورت دارد مطالعه ای با شیوه ای نوین داشته باشیم. مطالعه انواع مختلفی دارد که بر اساس هدف آن تبیین می گردد مانند مطالعه ی آموزشی و تحقیقی و یا برای سرگرمی.

بی گمان مطالعه برای هر هدفی که باشد لازمه ی آن مطالعه ای مناسب است پس برای آن نمودها و اصول زیر را به خاطر بسپارید:

1- انتخاب

برای کتابخوانی با اسلوب صحیح باید کتاب هایی انتخاب شود که تعالی بخش و جامع بوده و در عین حال مختصر و مفید باشد. مثل ایتالیایی می گوید: "بدترین دزدها کتاب بد است."

2- برنامه ریزی

برنامه ریزی نقشی اساسی در این راه برای ما ایفا می نماید بنابراین در برنامه ی خویش زمان را برای مطالعه مدیریت نمایید و به هر طریقی از دزدان فرصت ها در امان باشید.

3- مکان مناسب

حتی المقدور مکانی را برای کتابخوانی انتخاب نمایید که بدون سروصدا و آرام بوده و دور از دسترس اطفال باشد. اتاق مطالعه باید از نور کافی بهره مند بوده و دمای مناسب داشته باشد.

4- تنوع موضوع

در برنامه کتابخوانی خویش چند موضوع مشابه را پشت سر هم ردیف ننمایید چرا که آن ملال آور است.

5- زنگ تفریح

هر 45 دقیقه حدود 10 دقیقه زنگ تفریح داشته باشید چرا که مطالعه بدون وقفه از قدرت یادگیری و حافظه می کاهد.

6- خواب ، خوراک و تنفس

اگر مخاطب یار مهربان از خواب کافی بهره مند بوده و تغذیه مناسب داشته باشد بهتر می تواند از مطالعه خویش استفاده نموده و یادگیری وی هم دوچندان می گردد. از سویی از تنفس عمیق دنده ای شکمی نباید غافل بماند.

7- انگیزه و علاقه

مخاطب یار پند دان از کتاب هایی که برایش جالب نیست و انگیزه ای برای خواندنش ندارد دوری می گزیند. زیرا ایجاد انگیزه و علاقه قدرت حافظه را دوچندان می سازد.

8- اعتماد به نفس برتر

کسانی که گرایش به کتاب و کتابخوانی دارند از اطمینان برتر برخوردارند. از آن رو آنان کار را به آخر می رسانند و رفیق نیمه راه یار مهربان نیستند. برای این کار با خود می گویند : "من می توانم"، "این کتاب را تا آخر مطالعه می کنم".

9- خوب بخوانید نه زیاد

کافیست کتاب را یک بار خوانده ولی دقیق مطالعه نمایید. اگر آن را با دقّت مطالعه نکرده ولی زیاد بخوانید نه تنها کسل کننده است و ارزشی ندارد بلکه با صرف وقت زیاد بازدهی اندکی نصیبتان می گردد.

10-فهیم بودن

فراموش نکنید که " کتاب را باید فهمید، نه حفظ کرد" از آن روی با تسلط بر کتاب مطالب آن را بفهیمد و منظور شما فقط خواندن تنها و بدون درک مطلب نباشد. (1)

محمد رضا رجائی نویسنده و محقق


[ بازدید : 54 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ پنجشنبه 13 آبان 1395 ] [ 6:05 بعد از ظهر ] [ محمدرضا رجایی ]

[ ]

نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]