خیّر نماها


خیّر نماها

کار نیکو ویژگی اخلاقی و زیبائی معنوی به شمار رفته و خیرین از سعادتمندان جامعه هستند . چرا که خدمت به مردم در غالب اعمال خیرخواهانه و خداپسندانه ویژگی های مختلف فردی و اجتماعی برجای می گذارد.

آلبرت شواتزر می گوید :

« باید بخشی از اوقات را در اختیار همنوعان خود قرار دهی . کاری که برای دیگران انجام می دهی ، دستمزدی دریافت نمی کنی ، لیکن افتخار انجام آن نصیبت خواهد شد. »

بی گمان بعضی از خیرنماها برای جاه ، مقام ، شهرت و منافع شخصی عضو انجمن های خیریه شده و به دلیل عدم اخلاص و دیگر صفات نیکو به جای پیشبرد اهداف خیرخواهانه به سوء استفاده های شخصی مشغول بوده و نه تنها گام مثبتی در این راه برداشته نشده بلکه مردم نیز آنها را قبول ندارند . بدین جهت بر آن شدیم اصول و نمودهایی را که یک نیکوکار باید به آن جامه ی عمل بپوشاند و سپس به کار خیر همت گمارد را بیان کرده تا فرا راه خیرینی قرار گیرد که بدان اهمیت چندانی نمی دهند.

1- خردمندی

بدون تردید نیکوکاران جامعه برای شرکت در امور عام المنفعه باید در اعمال خویش عاقلانه فکر کرده و خردمند باشند . آنها هرگز در چاه ضلالت و نادانی سرنگون نشده و درمسیر اخلاص و رضای خدا گام برداشته و ایمانشان را با هیچ چیز عوض نکنند.

2- اعتماد و اطمینان

خیّر صفت اعتماد و اطمینان را در خویش زنده نموده و مورد اعتماد مردم بوده و حتی می تواند مشکلات خصوصی مردم را نیز حل و فصل نماید.

3- فضیلت های اخلاقی

او جهت عضویت در امور عام المنفعه رضیلت های اخلاقی همچون حسد ، کبر ، خودبینی ، غرور ، تکبر ، کینه جویی و انتقام را از وجود خویش زدوده و خصلت های اخلاقی را جایگزین آن می نماید. و در این راه مراقبت و تداوم را سرلوحه کارش قرارش می دهد.

باربارا وارد می گوید : یکایک خردها و آئین های باستان همین یک سخن را گفته اند. محض خاطر خود زندگی مکن ، برای دیگر آدم ها زندگی کن در «من» غرق مشو ، چه دیگر نتوانی از آن خلاصی یابی.

4- انسان دوستی

انسان نیکوکار نمونه همیشه مردم دوست بوده و خود را خادم ملت می داند و به آن افتخار می کند. او در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکرده و پی در پی به همنوع خویش یاری میرساند .

"دیوید لیلین تال " میگوید:

«انسان خلّاّق باید در اوج خلاقیت خویش بخشی از نیرویش را صرف پیشبرد اهداف انسانی نماید. به این مفهوم که باید به مملکت و کشور خویش خدمت کرده و در اشاعه و گسترش آزادی خواهی و مساوات گرایی از هیچ کوششی فرو گذاری نکند .»

5- سخاوت

خیّر نمونه با سخاوت و دست و دل باز بودن همیشه از خست بدور است. زیرا اگر خسیس باشد نمی تواند از وظایف محموله به خوبی برآید. بنابراین سخاوت جز ذات و معنای اوست و با این کار به مردم زیاد تری یاری میرساند .

امیدواریم با یاد آوری اصول مذکور و صفات و نمود های دیگر انسانی و عمل به آن در هر لحظه ای از زندگی بتوانیم یک خدمت گزار نمونه برای مردم بویژه نیازمندان جامعه باشیم.

محمدرضا رجایی

محقق و نویسنده


[ بازدید : 64 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ پنجشنبه 13 آبان 1395 ] [ 6:06 بعد از ظهر ] [ محمدرضا رجایی ]

[ ]

نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]